Un dels objectius de la comissió de convivència, aquest curs, és la difusió del servei de mediació. Avui us explicaré l'origen i la dimensió de la mediació.

Hi ha cultures tradicionalment mediadores, tant a Orient com a Occident. Encara que estiguin distants geograficament, tenen les mateixes característiques: Confidencialitat, Imparcialitat i Voluntarietat. Aquestos trets han fet de la mediació un mitjà reconegut per a la resolució de conflites.

Per una altra banda, tots coneixem per la prensa, la mediació com a sortida dels conflictes armats. Malgrat la seva complexitat, la garantia d'èxit resideix igualment en aquestes tres característiques.

Per tot això, la Unió Europea recomana als païssos membres aplicar la mediació en diferents àmbits com el judicial, policial, escolar, etc.

Per acabar, recordar-vos que les "vies d'entrada" o de comunicació de qualsevol conflicte potser qualsevol membre de la comunitat educativa. Els professors, son els que més fàcilment els detectem. No dubteu en comunicar qualsevol conflicte a qualsevol membre de la Comissió de Convivència. Nosaltres valorarem quin tipus de conflicte és i si es pot aplicar la mediació.