Moodle 300x183Classroom 350x186

Segon la Wikipedia les "Aules virtuals" és un nou concepte en el qual ja estan en ús en moltes universitats i instituts de tot el món i algunes altres organitzacions dedicades a l'ajuda i el suport dels estudiants d'educació a distància.

L'educació virtual facilita la gestió de la informació i el contingut de la matèria a tractar i és mediat per les eines d'informació i tecnologia de comunicacions que proporcionen un aprenentatge més estimulant i motivador que les tradicionals.

Sens dubte, és un sistema d'auto-entrenament on cada estudiant és responsable del seu propi aprenentatge i el coneixement. Trencar les barreres físiques territorials. L'espai físic de l'aula s'expandeix de manera que des de qualsevol lloc es pot accedir a la informació sense distinció o restricció.

Entre les característiques que es poden trobar en diverses aules virtuals són els següents: el fòrum tradicional, notes descàrreges, exàmens en línia, conferències de vídeo, notícies, xarxes i estudis correlatius entre d'altres.

 Al centre disposem al nostre abast Moodle i Google classroom.

Ací podem consultar una petita ressenya del Moodle i classroom, així com una comparativa.

Al final tot es qüestió de gustos. En resum, Moodle es un entorn molt més complet i compleixo, en canvi classroom és més gràficament atractiu i intuitiu.

Pots començar a fer servir el Moddle del centre o validant-te amb la teva adreça @iesxarc a classroom

També es pot fer servir una plana web clàssica com els nostres companys que fan treball cooperatiu al primer cicle de l'ESO, però no es tant configurable.

Web1Web2Web3Web4

 

Tutorial Moodle

Tutorial Google Classroom

Tutorial Joomla