Consulta jove

Consulta Jove és un servei que ofereixen els professionals dels centres de salut (infermers, metges i pediatres) als joves escolaritzats en l’educació secundària dels centres educatius de referència, amb l’objectiu de millorar-ne la salut i ajudar-los perquè les seves decisions siguin al més saludables possible. 

Mitjançant les consultes joves que es fan generalment un dia a la setmana en el mateix centre educatiu, al qual es desplacen els professionals d’atenció primària s’atenen les demandes dels joves en condicions d’intimitat i de confidencialitat. De forma que els joves poden acudir a la Consulta Jove individualment o en grup

En aquesta consulta, els joves poden demanar dubtes i parlar dels problemes i les inquietuds sobre qualsevol tema relacionat amb la salut, partint de la base de la salut entesa com un concepte molt ampli que no només té a veure amb el malestar físic sinó també amb tot allò que ens fa sentir bé. Per tant, es poden fer consultes sobre malestars físics, psiquics i emocionals, i també es poden formular dubtes sobre sexualitat, consum de drogues, alimentació, situacions de violència, entre d’altres. 

Consulta Jove facilita la feina conjunta entre els professionals de la salut i els professionals de l’educació per tal de treballar d’una manera coherent tots els temes que hi estan relacionats. Així doncs, és l’inici per al treball amb projectes de salut en el centre educatiu amb la participació de tota la comunitat educativa i la col·laboració dels recursos externs educadors de carrer, policies locals tutors, serveis socials, etc. de la zona.

A l’IES Xarc la consulta jove aquest curs 2023 – 2024 tindrà una periodicitat quinzenal (cada dues setmanes) en horari de dilluns de 12:30 a 14:00 hores a la biblioteca del centre. La infermera encarregada de dur a terme la consulta jove al nostre centre és Raquel Castillo, qui també pot atendre consultes a través del correu electrònic consulta.jove@iesxarc.es 

Per més informació consulta amb el teu tutor o la teva tutora. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>